Op zaterdag wordt u rond 15.30 uur verwacht in Villa El Nido in Javéa. Met een hapje en een drankje heten we u welkom, waarna we gezamenlijk dineren. De ochtend start, voor zij die dat willen, met ‘Vroege Vogels’; een sportactiviteit die voor iedereen te doen is. Daarna staat de ontbijttafel gedekt en kun je om 09.00 uur aanschuiven.
In de ochtend gaan we in de groep aan de slag. Ieder groepsmoment zal een ander thema hebben. In het programma besteden we uitgebreid aandacht aan wat het verlies voor je betekent en hoe je je, met je verlies, staande kunt houden in je veranderd leven waar je te maken hebt met kinderen, familie, werk en de sociale omgeving. Hoe ga je daarmee om en wat kun je wel en niet doen? Wat is ‘normaal’? Hoe reëel zijn sommige verwachtingen die je zelf hebt, maar ook die je omgeving van je heeft? Door eerst even echt stil te staan wordt het makkelijk om weer verder te gaan.

Om 13.30 uur staat op het terras de lunch klaar. Na de lunch is er een vrij programma, tot 17.00 uur. De omgeving biedt genoeg om te ontdekken; lekker wandelen, liggen op het strand, winkelen aan de boulevard of iets drinken op een terras. Wij kunnen u wegbrengen en ophalen, maar u kan natuurlijk ook gewoon in het huis blijven; rond het zwembad of op een stoel een boek lezen. Om 17.00 uur gaan we weer met elkaar in de groep aan de slag. Om 20.30 uur schuiven we aan voor een gezamenlijk diner. De woensdagmiddag en avond is hierop een uitzondering, deze houden we vrij om voor u zelf in te vullen. Op de dag van vertrek - op zaterdag - is er nog ruimte om te ontbijten. Daarna pakken we de koffers, nemen afscheid van elkaar en verlaten 'El Nido' om 10:00 uur.

Het is natuurlijk Spanje! En daar is het mooi weer, we gaan er dan ook van uit dat we alles, behalve de groepsgesprekken, in de buitenlucht kunnen doen!