Onder de sterren en tussen de duinen, in een traditioneel gebouwd nomadenkamp, organiseren wij twee keer per jaar een rouwretraite naar de Marokkaanse Sahara. Naast groepsessies zullen we de culturele, ecologische, creatieve en spirituele aspecten van de cultuur ontdekken. Het normale leven van rennen en plannen komt even tot stilstand.

We reizen eerst naar Marrakech vanuit waar we door het Atlas gebergte rijdend naar M’Hamid gaan. We slapen in Bivouac Le Petit Prince. Het nomadenkamp ligt in de Sahara, op een kwartiertje rijden van het dorpje M’Hamid; de laatste oasis voordat het uitgestrekte woestijngebied begint. Le Petit Prince wordt geleid door Ibrahim, afkomstig van een nomadenfamilie. Hij en zijn familie richten zich op duurzame ontwikkeling van de regio en het kamp volgt dan ook de principes van sustainable tourism. Zo is er bijvoorbeeld een ingenieus en efficiënt water systeem en wordt er enkel gebruik gemaakt van zonne energie. De plek is werkelijk magisch; slapen onder de sterren, verhalen delen rond het kampvuur en tot rust komen temidden van de Sahara stilte.

Er zijn tien tenten in het kamp. Voor de groepsessies wordt buiten het kamp en tussen de duinen een grote tent opgezet. Le petit prince biedt luxe maar met grenzen. Zo zijn er bedden, lakens, dekens, normale wc’s en wasruimtes met warm water, maar is er geen douche en in de slaaptenten enkel kaarsen ter verlichting.